Sådan er du stillet

Nu klapper fælden ved overlæs på over 6 % af den tilladte totalvægt – eller max 2000 kg. Overlæsser du med mere end 30 %, risikerer du at miste kørekortet.
Grænserne for overlæs af din varebil eller dit vogntog er blevet ændret. Hvor du tidligere måtte overlæsse med max 3,0 % af den tilladte totalvægt, er grænsen nu på 6,0%. På samme måde er den tidligere grænse på 1500 kg sat op til 2000 kg. Ændringen skyldes, at de gamle grænser gav en masse problemer for virksomheder, som f.eks. kører med entreprenørmaskiner eller grus.

- Både Transportministeriet og Justitsministeriet har været lydhøre. En rettidig indgriben fik rettet situationen op, og vi står nu med et både ansvarligt og praktisk anvendeligt resultat, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv Jesper Stenbæk.

Sådan er de nye regler for overlæs

1. Hvis din varebil eller dit vogntog har en tilladt totalvægt på højst 3500 kg, må du ikke overskride den tilladte totalvægt med mere end 7,0 %. Du må heller ikke overskride det tilladte akseltryk på varebilen med mere end 7,0 %. Endelig må du højst overskride akseltrykket på varebilens enkeltaksler med 500 kg.

2. Hvis din varebil eller dit vogntog har en tilladt totalvægt på over 3500 kg, må du ikke overskride den tilladte totalvægt med mere end 6,0 %. 

3. Hvis din varebil eller dit vogntog har en tilladt totalvægt på over 3500 kg, må du ikke overskride den tilladte totalvægt med mere end 2000 kg. Det gælder også, selv om overskridelsen er på mindre end 6,0 % af den tilladte totalvægt. 

Læs mere om overlæs hos Retsinformation

Så dyrt er overlæs for dig 

Overlæsser du med mere end 30 %, risikerer du en betinget frakendelse af kørekortet. Det sker, hvis din varebil eller vogntoget har en tilladt totalvægt på over 3500 kg. 

Hvis du som fører f.eks. bliver snuppet med 6,5 % overlæs i en varebil eller et vogntog med en tilladt totalvægt på over 3500 kg, så koster det dig min. 500 kr. Er du samtidig tidligere blevet snuppet for at overlæsse, forhøjes bøden med 300 kr. og rundes op til 1000 kr.

Læs mere om straffen for overlæs 

Husk at overlæs er farligt
Overlæsser du f.eks. en trailer bag på varebilen, risikerer du at miste kontrollen over den, når du kører. Et pludseligt vindstød kan skabe trailer-slinger, som kan medføre uheld. 


Læs mere om sikker trailer-kørsel


Læs mere om, hvordan du læsser varebilen korrekt


Reglerne gælder også for feriekørsel


Overlæs af bil med campingvogn er dyrt og farligt
Foto: Sørens Køreskole

Har du planer om en bilferie i Danmark, så husk at reglerne for overlæs også gælder, hvis du kører med en campingvogn bag på bilen. 

Overskrider du den tilladte totalvægt af bil + campingvogn med mere end 7,0 %, risikerer du både at få en bøde og at forårsage uheld. 

Transport af hunde i Sverige

Vær opmærksom
på reglerne
images1052JIML
se mere HER

Træf i Januar 2018

Så er det ved at være tid til
Guleærte træffet

1 Gulerter
den 26. - 28. januar 2018
Birthe & Bent 486
se program
HER

Træf i Februar 2018

Ferie for alle 23.- 24. februar
2018

Ferie for alle
se program HER
Der er fejl i bladet, prisen fra onsdag -
til søndag er 1075,- kr.

Træf i marts 2018

Generalforsamling

1 Generalfor

23. - 25. marts 2018, som afholdes
i
multihuset på Strorbælt Caming.

se dagsorden Her
træf se program HER


 

 

 

Træf i marts / september 2018

25. marts - 2. april Påsketur til Bornholm
7. - 9. september  træf på Stevns.

14. - 16. september frugtfestival i Sakskøbing.
21. - 23. september bærtræf i Vejers.

programmer følger

 

Bestyrelsen

Julehilsen