Træffet på Sildestrup Ny Camping i pinsen 2015

Fredag den 22. maj begyndte hjemme med lidt spredt solskin, men efterhånden tiltog skydækket, og allerede midt på formiddagen lignede vejret noget, der truede med at udvikle sig til en ubehagelig omgang rusk.

Da vi så begav os af sted mod Sydhavsøerne af forskellige biveje på grund af mulige kødannelser på motorvejen omkring Køge, begyndte det så småt at lysne i det fjerne, så håbet steg med mange grader. Da vi så ankom til pladsen ved 14-tiden, kunne vi næsten være vores beklædning bekendt med shorts og T-shirt i solen.

Elynor og Jens havde planlagt og reserveret, at alle de 7 tilmeldte vogntog kunne få plads i en stor klynge, men det var vist ikke helt efter beregningerne, at et par stykker tidligt flyttede sig lidt længere væk, for at få tilstrækkeligt med sol på deres solceller til almindelig opladning af batterierne. Det første egentlige problem kom, da folk inde på pladsen skulle have vognene ind til sien, for her var jorden så blød, at moverne skulle havde særdeles meget hjælp for at få vogntoget igennem den meget bløde og fugtige jord. Det bliver sikkert spændende at opleve, hvordan problemet løses, når vi om nogle dage skal til at have Kaberne op af grøfterne.

                       standerhejsningw               Kirsten-og-Maggiw

Vi fandt os dog hurtigt til rette og gensynet med gamle venner fik i den grad humøret til at stige. De første par timer gik hurtigt med en opdatering af begivenheder, som var sket siden sidst efterfulgt af gåtur med hunde til pladsens indhegnede hundelegeplads, hvor dyrene tumlede sig gladelig med hinanden i de nye bekendtskaber. Naturligvis måtte vi også lige lade vores egen hund strække mere ud efter køreturen på et par timer, så hun styrede snorens ene ende direkte til stranden, hvor hun dog ikke fik lov til mere end at soppe – snoren var også kun på 8 meter.

Efter tilbagekomsten til pladsen nød vi en hurtig kop kaffe og snakkede videre med de andre Kabeejere, inden aftensmaden så småt blev gjort klar i god tid, så vi kunne nå at komme til fælleslokalet til velkomst- og orienteringsmødet ved 20-tiden. Her gik der også snak i den og henad 22 brød de første op og trak sig tilbage til sovegemakkerne i egne vogne eller videre familiehygge.

 

                           trolde-goddagw      trolde-på-bordw

Lørdag den 23. maj

Regnen silede ned med et konstant lydniveau på Kabens tag hele morgenen. Da klokken nærmede sig 5, måtte Kirsten lige tilrettevise Maggie om, at der ikke var nogen udgang for øjeblikket, og hun blev bedt om at lægge sig tilbage og slappe af indtil videre, men allerede en times tid senere, var den gal igen, og husets frue måtte overgive sig, stå op, iføre sig regntøj og så ud med hunden i snor. Det blev til et smut til den anden ende af campingpladsen til hundegården, men den var ikke helt så interessant denne gang, da der manglede legekammerater. Tilbage i vognen lagde fruen sig atter til rette under dynene til yderligere nogle timers søvn.

Efter at morgenmaden var spist og drukket var det så ved at være tid til standerhejsning. Vi fik sunget flaget til tops og tænkte på den anden del af klubben, som holdt ”troldetræf” i Brovst, og vi fik hurtigt samlet et anseligt antal trolde på anretterbordet og fotograferet dem i flere forskellige opstillinger. Leila sendte et eller flere fotos af vores troldetræf til Birthe.

Bagefter blev vandreskoene taget på, og dagens lange tur stop foran sin begyndelse. Selen blev sat på Maggie og turen til diget indledt. Efter bare et par hundrede meters gang lød der et kald bagfra. Det var Leila, som også var på vej med Smilla. Vi fulgtes henad diget medens snakken gik, og halvvejs til Marielyst vendte hun så om for at g hjemad igen, da Smilla var på piller pga. smerter i hoften, så den skulle ikke overanstrenges mere end højst nødvendigt.

Maggie mødte så til gengæld en masse andre hunde resten af vejen på diget, og op ad strandpromenaden til selve Marielyst bytorv, forbi velkomstcentret og retur ad landevejen til campingpladsen. Da vi kom hjem kastede hun sig begærligt over drikkeskålen og slukkede sin tørst hurtigt. Derefter fik hun en umådelig trang til at lægge sig på gulvet og lukke øjnene lidt på klem til en skraber, mens vi andre i stedet tog os lidt frokost. Maggie sov dog ikke mere, end at hun hurtigt kunne komme på benene, da muligheden for at slikke skålen med hjemmelavet leverpostej helt ren, da vi var færdige.

Omkring 1330 tog de fleste af sted i 2 biler til krokodillezoo, mens vi vel var ca. 6 stykker, som blev tilbage med andre initiativer for øje. Vi startede bilen og kørte til Marielyst, så Kirsten kunne få syn for sagen med alle de ændringer, som er sket, siden vi sidst havde vores gang i området, da vi lå som fastliggere på Østersøparken. Bagefter trillede vi mod Bøtø og forbi vores gamle plads men med hundeskoven som mål. Da vi parkerede, stod der allerede et par hunde og logrede ved indgangsporten, og Maggie kunne næsten ikke vente med at komme inden for døren for at lege. Til at begynde med først med meget snuseri og siden bare af sted over stok og sten. Vi gik selv inden for og snakkede med ejerne af de andre hunde og fik vendt en masse ting under opholdet. Efter en lille halv times tid trak vi os så småt tilbage og kørte næsten direkte til Sildestrup Camping med en gang kaffebryg som første opgave. Kisten havde på vejen lige været i Aldi og købt lidt guf til, så delene blev nydt sammen med både en ny avis og et par krydsere.

 Trolde-på-træfw

Her til aften har vi så aftalt middag sammen med de andre i fælleslokalet. Præcis klokken 19 mødtes vi så hver med vores delikatesser til hyggemiddag. I forvejen var bordene blevet skiftet ud fra de runde, som det er svært at sidde ved og spise som langbord, til mere konventionelle firkantede, hvor pladsen er bedre udnyttet. Efter selve middagen med tilhørende skåler og en hel del munter snak over bordet blev det så også tid til at få opvasken ordnet for hver familie, så den næste time gik med, at vi skiftedes til at være i køkkenet og også delvis passe hyggen i opholdsstuen. Samtidigt blev kaffemaskinerne sat på arbejde i vognene, så igen kunne samles til yderligere lidt social samvær med massevis af snak.

Kort inden klokken 23 forlod nogle familier fællesskabet for at trække sig tilbage til egne vogne, og vi havde bl.a. Maggie, som lå alene og sikkert trængte til at få en mindre gåtur til tømning af tankene inden nattesøvnen for alvor tog fat.

Vi kunne så i stedet sætte os foran skærmen for at se den sidste time af Grand Prixet fra Wien. Vi måtte dog tune ind på DR Ramasjang, da den almindelige DR 1 kanal ikke ville tone frem på skærmen. Melodien med døvetolkning er lidt af en oplevelse. Jeg opgiver at vente til hele menageriet er færdigt og går sikkert til køjs inden. Kan altid få resultatet i morgen, da Danmark alligevel ikke er med, så spændingen er ikke eksisterende hvad det angår.

Søndag den 24. maj

En kold morgen startede, da Maggie slikkede mine fødder allerede ved 5-tiden, og jeg kunne lige så godt bide i det sure æble og stige op af kanen, iføre mig tøj og sko og så give hende seletøjet på og finde flexlinen frem.

Udenfor var solen så småt ved at bryde frem, men selvom der kn var spredte skyer på himlen var det absolut ikke hverken lunt eller behageligt, da termometeret viste 50, men turen begyndte så småt, da hun skulle luftes efter eget ønske. Strabadserne i går havde vist været rigeligt for hende, så jeg nøjedes med en mindre tur til stranden, hvor der så var mere end rigelig tid til at besørge undervejs. Vi mødte kun et par mand, som var ved at tømme affaldsposerne fra skraldespandene på selve diget.

På vejen tilbage blev hun særdeles opmærksom på begrebet ”en hare” som smuttede af sted på både veje og andre åbne pladser.

Vel tilbage igen smuttede jeg atter i seng for lige at snuppe en time eller to mere. Jeg havde sikkert ikke samme behov for søvn som Kirsten, da hun havde siddet oppe den halve nat til Melodi Grand Prix fra Wien.

Vi spiste dog fælles morgenmad omring 8 og gik bagefter bare ud foran vognen og faldt i snak med træffets andre deltagere. Lidt senere skulle Maggie så have sin rigtige gåtur, men den blev af præcis samme længde som tidligere på morgenen, men til forskel fik hun denne gang lov til at soppe ud i vandet så langt, som linen nu rakte.

Da vi var tilbage, snakkede jeg med Jens, som nu havde fået aftalt tid hos lægevagten pga. sin alvorlige hoste. Inden vi vidste af det var klokken så så mange, at vi skulle til at gøre os selv og maden klar til ”pinsefrokosten” i fælleslokalet i Kabe Club regi. Alle havde øl, vand og snapse med, så der blev skålet og hyggesnakket livligt på både langs og tværs af bordene.

Kirsten havde så siden snakket med Karina om drengenes overnatning hos os. De kom så også omkring kl. 18 og var så hurtigt omkring på legepladsen til testning af diverse redskaber. Efter yderligere en rundtur vendte vi lige forbi minizooen i pladsens ene hjørne, hvor 6-7 geder gik i en indhegning. Ved siden af dem var så en del høns i et andet aflukke. Drengene prøvede at spille store og stærke ved forsigtigt at benytte stigen over hegnet og gå ind til gederne, men dyrenes horn virkede alligevel afskrækkende, så de nøjedes med at springe fra trappens øverste trin og ned i indhegningen, mens dyrene stod længere væk og gnaskede i barken på en del store grene og ellers virkede uinteresserede i menneskers væremåde. Men deres horn skabte respekt.

I løbet af eftermiddagen begyndte samtlige Kabe-ejere at pakke forteltene sammen og lægge dem væk, inden duggen begyndte at falde. Vi havde alle besluttet, at det var bedre en dag før, mens vejret stadig var os begunstiget i stedet for mandag, hvor vejrudsigten lovede nedbør.

Ved 21-tiden blev Noah lagt til køjs og en lille halv time senere også Marcus. Vi så lidt tv og gættede krydsere, inden vi henad 2330 redte op for drengene omkring bordet, flyttede hynderne og derefter bar de sovende til deres nye lejer, så vi selv kunne gå i vores egne senge for natten.

Mandag den 25. maj

Da vi stod op viste uret næsten 8 og de unge havde ikke selv gjort tegn til at stå op. Jeg gav Maggie seletøj og snor på og begyndte en tur til stranden, så hun kunne få besørget. Hun virkede stadig godt mør efter lørdagens lange gåtur og alle de mange andre hunde hun mødte og legede med dels i hundegården dels de steder, hvor vi nu traf dem.

Tilbage igen gik Kirsten og jeg hurtigt i bad og gjorde bagefter morgenmaden klar samtidig med, at drengene blev bedt om at stå op, så vi kunne lægge hynder på plads, hvilket hjalp os ale til bedre siddepladser til morgenfodringen. Rugbrød, bananer, franskbrød, jordbær, 2 slags juice, Jägermeister, samt ikke mindst kaffe udgjorde til sammen et fyldestgørende måltid. De fleste af tingene blev spist og drukket, så alle var godt satte.

Vi gjorde så klar til at stryge standeren klokken 10 og bagefter foretage den første afsked med hinanden med mange tak for nogle hyggelige dage sammen. Allerede samme dag var der udbredt enighed om, at vi i fællesskab skal forsøge os med et nyt pinsetræf til næste år og måske på Sjælland denne gang. Vi kan så hver især komme med et udspil om steder.

Fra standerstrygningen og de næste par timer kørte den ene efter den anden af sted mod hjemmene, selv om der var hårrejsende problemer med afregningen hos det nye værtspar, som endnu ikke mestrede computerprogrammet med afregningen. Det betød, at vi fik vidt forskellige beløb stukket ud, men vi havde fra start fået lovning på et fast beløb på 499 kr. inkl. Strøm, så længere var den ikke. Kun de vognpar, der havde yderligere dage at afregne for måtte lidt længere ned i pengepungen, hvor insekterne vist først skulle vækkes.

Vi afleverede drengene til Karina og Thomas, og deres sengetøj og krammedyr kom ligeledes retur til ejermændene, inden hjemturen indledtes. Under normale omstændigheder ville vi bruge omkring 2 timer på transporten, men denne gang blev der lagt yderligere 45 min. på pga. vejarbejdet på Farøbroen, hvor vi sad fast i en langsomt bevægende snegl af en kø, men efter passagen kunne vi igen sætte hastigheden op til ca. 90 på motorvejen. Fra Solrød og hjem tog det den sædvanlige tid på 1 time, men vel hjemme blev kareten bakket ind og tømt for tøj, madvarer osv. slutrengøringsarbejdet bliver først gjort i morgen.

Kabe 485

Transport af hunde i Sverige

Vær opmærksom
på reglerne
images1052JIML
se mere HER

Træf i Januar 2018

Så er det ved at være tid til
Guleærte træffet

1 Gulerter
den 26. - 28. januar 2018
Birthe & Bent 486
se program
HER

Træf i Februar 2018

Ferie for alle 23.- 24. februar
2018

Ferie for alle
se program HER
Der er fejl i bladet, prisen fra onsdag -
til søndag er 1075,- kr.

Træf i marts 2018

Generalforsamling

1 Generalfor

23. - 25. marts 2018, som afholdes
i
multihuset på Strorbælt Caming.

se dagsorden Her
træf se program HER


 

 

 

Træf i marts / september 2018

25. marts - 2. april Påsketur til Bornholm
7. - 9. september  træf på Stevns.

14. - 16. september frugtfestival i Sakskøbing.
21. - 23. september bærtræf i Vejers.

programmer følger

 

Bestyrelsen

Julehilsen