En gang for længe siden i Beilngries i Bayern lå vi side om side med mesterkokken på grill, og vi nød flere gange særdeles godt af hans ekspertise på området. Det udviklede sig så til den ide, at vi måske en gang på et træf i klubbens regi kunne invitere til et egentligt grillmesterskab, hvor de tilmeldte så skulle konkurrere om at lave aftensmaden til resten af træfdeltagerne. Under nydelsen af disse mestergrillninger kunne de spisende gæster så bedømme mesterværkerne og på den måde så kåre årets champion. Der skulle ikke være nogen egentlig præmie ud over retten til at bære titlen i et års tid, indtil en ny konkurrence måske endte med at finde en ny vinder.

Imidlertid kom der så flere ting på tværs af dette uskyldige forsøg på at udvikle fællesspisningen til et højere niveau end hverdagen, da det blev besluttet, at en stævnearrangør til enhver tid havde hånd og halsret til at nedlægge veto mod andre tiltag i ”deres” stævne end egne ideer. Således slået i jorden blev første forsøg straks afblæst, og i stedet nøjedes initiativtagerne så med i eget fortelt at nyde en sublim middag bestående af en delikat filet af bisonokse med råstegte kartofler, stegte champignons, og vi sluttede så til sidst af med. Som et ædelt tilbehør nød vi nogle flasker lækker italiensk Amarone.

Midt under denne stimulering af smagsløgene på tungen slentrede så resten af deltagerne forbi det festoplyste og nye Kaberøde fortelt og måtte nøjes med at indhalere de liflige dufte, som uvægerligt smøg sig ud i aftenmørket udenfor.

 
 

I foråret 2015 blev der så bestemt fra øverste myndigheds side, at et eventuelt indskud til et træf skulle indsættes på klubbens konto, og herfra kunne træfholder så rekvirere penge til dækning af udgifter i forbindelse med et træf. Resultatet blev derfor hurtigt et aflyst grillmesterskab, som dog sidenhen blev til et spontantræf med afvikling i en privat baghave i Viuf.

   camping-Viufw  langbordw  Per-ved-grillenw

De første vogne dukkede op om torsdagen og blev kørt på plads, så den første del af lejren så indbydende ud, når de sidste kom i løbet af fredagen. Hen under aftenen stod så alle 6 vogne fint opmarcheret og med kun få meters gang til det delvis overdækkede område vedterrassen lige ved siden af. Her sad folket så det meste af eftermiddagen og aftenen og nød hinandens selskab under både kaffen, grillmaden om aftenen, samt hvad der videre fulgte. Der blev smagt på øl, vand, hvid- og rødvine, Irish Coffee, vestindisk rom, lidt bittert, nydt kager, chokolader osv.

   På-terrassenw  Ketty-og-Leifw   Tovew

 

Lørdagen holdt vi så fri helt til klokken 10, hvorefter vi samledes i få biler og kørte mod Sønder Stenderup og videre til Skibelund, hvor bilerne blev efterladt, og vi så gik til fods den sidste del mod fugleudsigtsposten ude ved kysten, hvorfra man med lidt held måske kunne få øje på en havørn, som havde rede ikke langt fra stedet. Desværre vidste ørnen ikke, at vi kom, så den var taget på jagt i stedet, så vi måtte nøjes med at se på fiskehejrer, lappedykkere og en forfærdelig masse køer på nabomarken. Vi gik lidt videre til stedet, hvor den gamle pumpestation havde sin placering, men stedet var nu efterdæmningens ændring blevet omdannet til et madpakkehus med et bord og nogle bænke, så man kunne sidde ned ved et længere ophold.

Martin-og-Tove-på-ørneturw Ørnevandringw Ørn-på-vægen ørneskidw

Herfra kørte værten hjemover for at tænde op i grillen, da han havde besluttet at langtidsstege aftenens dyr ved lidt lavere temperatur end vanligt. De andre vogne trillede i stedet ind til Kolding Storcenter for at afvikle nogle nødvendige indkøb på vejen. Vi var alle hjemme til eftermiddagskaffe i baghaven, og mange tyede til vognene for at sidde inden døre i den kraftige vind, som dagen bød på.

Selve hovedmenuen blev så i stedet flyttet inden døre, da vejrguderne ikke ville bøje sig, så fra vognene blev der i stedet kokkereret med andre tilbehør til aftensmåltidet. Da vi nåede det aftalte tidspunkt stimlede vi alle sammen om bordene og festmåltidet kunne så småt begynde. Mesterkokken skulle dog først lige præsentere køllerne og skære dem ud, inden vi kunne tillade os at begynde at tage fra fadene. Endnu engang kunne man flere gange lige læne sig lidt tilbage og lade alle sine sanser få samling på indtrykkene, før man igen måtte frem i stolen og modtage og videregive fade, skåle, flasker, krydderier osv. til andre, som også havde lyst til yderligere mad på tallerkenerne. Som aftenen før havde alle selv drikkevarer med, hvilket betød, at vi skålede med hinanden i rødvin og kaffe, danskvand og rose.

    Martin-og-Gladysw   Ole-og-Gladysw   Laila-Leif-og-Martinw

Utroligt men sandt, opførte de deltagende hunde sig næsten eksemplarisk hele weekenden – også under spisningerne – og de fik i den grad leget og spænet rundt. Kun Laika fik sig en forskrækkelse, da hun kom lidt for tæt på et elektrisk hegn ved en hestefold.


    Idun-tiggerw         Idun-og-Knud-Aagew    Gladys-og-Knud-Aagew

 
 

Søndagen var så planlagt med en afgang fra stedet henad 10. turen skulle gå til Jelling, hvor der var åbning af et nyt center omkring kirken og højene. Desuden var der vikingemarked på i nærheden af at gå fra bordet grønsværen foran kirken, og her kunne man så se børn lære at kæmpe med sværd og skjold, voksne kunne købe og smage mjød, flæskesteg fra rist over bål og en masse andre spændende ting. Inde i kulturhuset havde man stablet en formidabel udstilling på benene med levendegjorte billeder diasshow og ikke mindst projektorer, som levendegjorde historiske beretninger. Fantastisk fint og lærerigt arbejde, som mange andre institutioner kunne lære noget af. Vores grillvært slog en handel af med boden, som solgte nystegt flæskesteg og fik pakket 12 vældig store og solide portioner ind i en pakke og bragt den med hjem til frokosten.

    Ilona-og-Olew       Erikw      Knud-Aage-og-Kirstenw

Efter nogle timers fravær, trillede vi sagte hjemover og forberedte os så småt på afskedens time, som nærmede sig. Dog skulle vi da lige sætte os til bords igen, og her kunne vi med det samme så godt som undlade at tage pålæg med, da det nystegte i den grad fyldte så godt op, at ingen orkede at tænke på mere mad resten af dagen.

Det var så ved at være tid til oprydning, pakning af fortelt, solsejl, møbler, tømning af toilet, støtteben kørt op og det tristeste farvel og tusinde tak for en unik weekend i det bedste selskab blandt venner.

Til de af jer, som har orket at læse denne smøre igennem, kan jeg kun sige, at i er virkelig gået glip af en oplevelse. På den anden side kan jeg nu også takke for beslutningen om, at man ikke må komme med gode ideer til andres træf.

For at fuldende det hele fik vi naturligvis medvind alle 209 km på hjemvejen.

Kabe 485

 
 

Transport af hunde i Sverige

Vær opmærksom
på reglerne
images1052JIML
se mere HER

Træf i December

Nytårstræf
2. nytr
den 29.12. - 01.01
Pia & Henrik 286
se program HER

Træf i Januar 2018

Så er det ved at være tid til
Guleærte træffet

1 Gulerter
den 26. - 28. januar 2018
Birthe & Bent 486
program følger

Træf i Februar 2018

Ferie for alle 23.- 24. februar
2018

Ferie for alle
program følger

Træf i marts 2018

Generalforsamling

1 Generalfor

23. - 25. marts 2018, som afholdes
i
multihuset på Strorbælt Caming.

program følger.

 

 

Træf i september 2018

7. - 9. september  træf på Stevns.
14. - 16. september frugtfestival i Sakskøbing.
21. - 23. september bærtræf i Vejers.

programmer følger