I forlængelse af træffet i Viborg, tog vi til Hanstholm Camping, der havde et seniortræf som vi have meldt os til. Træffet holdes flere gange om året og har forskellige udflugter.

Vi var heldige, vejret alle dage var med os, dog med en del blæst de første dage og kraftig regn den første nat.

Da vi kom et par dage før træffet startede, brugte vi dagene til at besøge de steder der ikke var med på vores træf.
1. dag kørte vi gennem Naturpark Thy, 50 km i Danmarks største vildmark, fra Hanstholm til Agger Tange. Fantastisk flot med puder af lilla lyng overalt på heden. Vi havde et stop i Klitmøller hvor vi kiggede lidt på surferskole eleverne og så et lille fiskermuseum på stranden. Og et frokoststop i Nørre Vorupør hvor en fiske-sandwich blev nydt.


 
 kronhjort-nationalpark thy      kanon   kanon2     Hanstholm                      
2. dag besøgte vi Museumscenter Hanstholm, også kaldet bunkermuseet. Nordeuropas stærkeste fæstning, et led i Hitlers Atlantvold. Udendørs så vi kæmpekanoner, der kunne skyde halvvejs til Norge og mange bunker anlæg. Indendørs i den nye museumsbygning kunne vi se og læse om opbygning af bunker-anlæggene langs Vesterhavet, om hverdagen for lokalbefolkningen og for de tyske soldater, se kanoner, uniformer ja alt der havde med 2. verdenskrig i Hanstholm og omegn at gøre. Der var stof til mange flere timer end vores hoveder kunne klare på en gang. Vi sluttede af med at gå ned i den fuldt møblerede bunker med kæmpekanonen i midten. Et kolossalt bygningsværk, hvor ca. 30 rum med inventar, billeder og plancher er åbne for gæster. Meget meget interessant, her kan man nemt bruge mange timer.

Torsdag aften startede træffet med et let måltid og en orientering af lejrchef Bent Thodsen, en kontant og lun nordjyde, om hvad vi skulle se og opleve de næste par dage.

 
 fisk i kasse   fiskeriauktion 1    vindmølle   østerild vindmølle   

Fredag morgen kl. 6.30 afgang til Hanstholm Fiskeriauktion, Nordeuropas største konsumfiskerihavn. Der var landet ca. 270 tons fisk i løbet af natten og denne morgen var der blandt andet også auktion over fisk fra 2 franske kuttere. Vi fulgte med rundt i hallerne, fulgte auktionarius, hans medarbejdere og 25 fiskeopkøbere i nogle travle timer. Vi kunne følge med i salget på en storskærm på væggen. Lige så snart fiskene er solgt bliver de kørt ud af hallen. Inden der er gået 24 timer kan fiskene spises i restauranter eller er til salg i forretninger et eller andet sted i verden.
Derefter var der lige tid til et bad og morgenmad inden turen gik til Vindmølletestcenter Østerild. Danmarks Nationale Testcenter for hav vindmøller.
Vi husker nok alle dem som hængte sig op i træerne i protest mod fældning af en masse skov og de familier hvis ejendomme blev eksproprieret.
Der er plads til 7 vindmøller på testcenteret, i år er verdens største hav vindmølle blevet opsat. Den kan producere strøm til 7.500 husstande, den er på 8 MW, tårnet er 140 meter
højt, vingerne er 80 meter, totalvægten er 5.700 tons. Havmøllerne er 250 meter høj, almindelige vindmøller er 110 meter høje.
Et par meget interessante timer i vindens tegn, guidet af en ansat fra Danmarks Tekniske Universitet.

Resten af dagen fri. Vi kørte lidt nord på og aflagde et kort besøg i Thylejren og Kirsten Kjærs museum.

Dagen blev afsluttet med Campingpladsens Vesterhavsbuffet, med mange spændende fisk og skaldyr. Menuen afhænger i høj grad af dagens fangster.


 

Lørdag var der bustur til Bulbjerg, Danmarks eneste fuglefjeld. Fuglene kunne ses på gåturen op og ned af fjeldet og hen til næste p-plads. Solskin og klart vejr gav et flot kig til Hanstholm som ligger 25 km. væk. Her var også resten af Atlantvolden med bunkers,
den ene bunker er indrettet som toilet, så her er der en mulighed for at sk… på tyskerne som campingchefen sagde. Han viste os også resterne af et kæmpe badehotel der har ligget på klippen men som tyskerne sprængte væk, det lå i vejen for dem.
Næste stop var Torup Strand, hvor vi spiste vores medbragte mad på stranden. Torup Strand er jo kendt fra TV udsendelserne gutterne på kutterne, og som trukket ud af TV blev to kuttere trukket i land og straks kom der kunder med plastposer og penge.
På vejen hjem havde vi et kort stop ved vejlerne og kiggede på fugle. Et kæmpe stort, privat ejet, vådområde med fugle og oddere.
På hele turen fortalte lejrchefen, som var dagens guide, lærerige og sjove historier om mennesker, natur og byer vi kom forbi.

Dagen blev sluttet med Lejrchefens Grillbuffet. Bents Gode Ben og Hanstholmer Hakkedrenge var nogle af tingene på grillen.

 
 Bulbjerg   bunker på Bulbjerg    thylejren   hus i thylejren  


Søndag morgen startede vi med Byens bedste brunch. Friskbagte rundstykker, scrambled æg med pølser og bacon og amerikanske pandekager med sirup. Der manglede ikke noget.
Træffets sidste arrangement var en tur til havet lige nedenfor campingpladsen, hvor vi fik lært at finde rav. Et par hyggelige timer i solskin hvor vi gik med en vis legemsdel i vejret.
Der var sørme en som fandt et lille stykke rav, vi havde ellers fået at vide at vejr og vind ikke bar rav ind lige nu.

Nogle hyggelige dage med mange nye oplevelser. En god og hyggelig plads med læ. Der er direkte afgang til vandet, men der er langt ned og op igen.

 
   

Hvis der er interesse for det, kan vi til næste år, i samarbejde med Hanstholm Camping, arrangerer et seniortræf kun for Kabe Club medlemmer. Træffet er over 4 dage og koster ca. 800 kr. pr. person inklusiv overnatning med strøm og bad, en bustur, 3 x aftensmad og 1 x morgenmad.
Jeg vil gerne have en tilkendegivelse, ikke en bindene tilmelding, om du er interesseret, da vi skal være 20 vogne.
Venligst skriv til mig på
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Transport af hunde i Sverige

Vær opmærksom
på reglerne
images1052JIML
se mere HER

Træf i December

Nytårstræf
2. nytr
den 29.12. - 01.01
Pia & Henrik 286
se program HER

Træf i Januar 2018

Så er det ved at være tid til
Guleærte træffet

1 Gulerter
den 26. - 28. januar 2018
Birthe & Bent 486
program følger

Træf i Februar 2018

Ferie for alle 23.- 24. februar
2018

Ferie for alle
program følger

Træf i marts 2018

Generalforsamling

1 Generalfor

23. - 25. marts 2018, som afholdes
i
multihuset på Strorbælt Caming.

program følger.

 

 

Træf i september 2018

7. - 9. september  træf på Stevns.
14. - 16. september frugtfestival i Sakskøbing.
21. - 23. september bærtræf i Vejers.

programmer følger